Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ blogger των ΠΑ.Σ.ΠΑ ΧΑΚΕΡΣ.....


Πέρασαν αισίως εννέα μήνες  από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος μου να επεκτείνω τις νηπιαγωγικές γνώσεις μου στους  Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές .
Από της πρώτες συναντήσεις μου στων σύλλογο ανάπηρων, εκδήλωσα ενδιαφέρων αν υπάρχουν προγράμματα  πάσης φύσεως στα όποια μπορώ να συμμετέχω σαν μέλλος του συλλόγου.
Εξ αυτού συμμετέχω  στο ΕΞΑΜΗΝΟ  πρόγραμμα εκμάθησης και διαχείρισης στοιχειωδών προγραμμάτων Η/Υ. του ΕΣΠΑ το όποιο αξιοποίησε η ΕΣΑμεΑ δια μέσω του Μακεδονίας Θράκης  ΠΑ.Σ.ΠΑ..
Η παραπάνω θεώρηση προκύπτει από την παρότρυνση  του  του ενός εκ των διδασκόντων κ. Αντώνη  Μιχαλάκη και την συμπλήρωση των ερωτηματολόγιων για την αξιολόγηση του προγράμματος  Η/Υ .
Ο ουσιαστικός και καταληκτικός  λόγος είναι ο κ.AΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ με το μεράκι και την αγάπη του στην δουλειά του και όχι με  την τυπική υποχρέωση,  ως συνήθως  λεγόμενη  δημόσιο υπαλληλική…. , παρόλο που είναι  εκπαιδευτικός δ. υπάλληλος είχε την υπομονή να μας μας  δώσει κάτι παραπάνω  δημιουργώντας BLOGG με σύνδεσμο στο επίσημο σαϊτ (σελίδας )του συλλόγου  WWW.thesspaspa.gr στο οποίο ευγενώς μας παραχώρησε ο πρόεδρος του συλλόγου Κ.ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΕΙΝΕ ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι!!!!!!!!!!!!!!! δίνοντας μας κίνητρο ενδιαφέροντος κατ “εμέ  τουλάχιστον να αξιοποιήσουμε και να δουλέψουμε κάποια στοιχεία των όσων έχουμε διδαχτεί εκ των δυο διδασκόντων  κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ και δ. ΜΑΡΙΑ -ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ.
Στο τελευταίο μάθημα πρότεινε ο κ. Αντώνης να γράψουμε στο blogg μας σαν καταληκτική εργασία …..την γνώμη μας για το όλο πρόγραμμα που ακλουθήσαμε και της εντυπώσεις μας…….
Εγώ θα γράψω ουσιαστικά την λογική των απαντήσεων που είχα εκφράσει στο ερωτηματολόγιο το προαναφερθέν της ΕΣΑμεΑ  .
Ουσιαστικά κοινοποιώ τις προσωπικές μου απαντήσεις και με μεγάλη χαρά ,εκτίμηση σεβασμό  θα ήθελα να εκφράσουν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και να  εκτεθούν  τις απόψεις όλων.
Η δική μου εικόνα από το τμήμα μας η αν θέλετε το γκρουπ  του συλλόγου μας ξεκίνησε ως εξής.
Διευθύνοντες ΠΑ.Σ.ΠΑ Μακεδονίας Θράκης: Πρόεδρος : Aυγουστίδης Γεώργιος
Γραμματεύς:Kιοσσές Αθανάσιος
Συντονιστής:Φράγκαλας Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτές: Γκαϊτατζή Μαρία -Δέσποινα και Μιχαλάκης Αντώνης
Εκπαιδευόμενοι:

KOΔΥΛΕΝΙΑ ΛΕΝΙΑ-ΘΩΜΑ- ΚΑΡΥΠΟΓΛΟΥ
ΚΙΚΗ  ΠΑΥΛΟΥ
ΔΟΥΝΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΣΟΥΛΑ  ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΒΑΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
1.Το ξεκίνημα  είχε εν γενεές αδυναμία λόγο ελλείψεως πύργων Η/Υ, (η επίλυση ήταν να επιστρατεύσουμε κάποιοι τα προσωπικά Laptop .)
2.το κάθε μηχάνημα είχε διαφορετική παλαιότητα που στην διάρκεια των μαθημάτων δημιουργούσε τα περισσότερα  προβλήματα στην παρακολούθηση της διδασκαλίας (.π.χ. έλλειψη συντονισμού των συμμετεχόντων στα σεμινάρια που δημιουργούσε εκνευρισμό και αλαλούμ………. τόσο στους εκπαιδευόμενους όσο και στου διδάσκοντες στους οποίους δυσκόλευε αφάνταστα στο έργο τους και καταναλώνοντας το πολύτιμο χρόνο διδασκαλίας επαναλήψεις για διάφορα μοντέλα Η/Υ. )
3.Για τον παραπάνω λόγο θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος προτζέκτορας να μπορούμε να ακλουθούμε τις ίδιες διδασκαλίες και λειτουργώντας με παραδείγματα να είχαμε αξιοποίηση τον χρόνο διδασκαλίας άριστα…..(τον μισό χρόνο τον καταναλώσαμε σε  αυτό το θέμα…….)  4.Υπηρξε βέβαια και το ατυχές εγχείρημα της σύνδεσης μέσω δικτύου…………. (Το όποιο  ουσιαστικά δεν λειτούργησε το δίκτυο δεν έβλεπε τα laptop όποτε μπάχαλο η διδασκαλία.)
5.Υποθετω ευθηνή να διευθετηθούν τα άμεσα προβλήματα ήταν των ελεγχόντων της ΕΣΑμεΑ    η    ???????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...................................
6.Το όλο πρόγραμμα είχε μια σχετικά μέτρια έως καλή κατάληξη και αυτό οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ δ. ΜΑΡΙΑΣ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΑΤΑΤΖΗ και του κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ .
(οι οποίοι με την μηδενική έως ελάχιστη βοήθεια τεχνικών μέσων, καθώς επίσης την εν γένει αδυναμία να ανταποκρινόμαστε στα μαθήματα λόγο ηλικίας και προβλημάτων υγείας  εγώ προσωπικά είμαι αρχόμενο  alzheimer… και άλλοι πιθανώς από μειωμένο ενδιαφέρων που εν μέρει το υποδηλώνει η απουσία ενδιαφέροντος του 1/3 με την αποχή τους) .
7.ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ μου γνώμη είναι ότι περάσαμε καλά (ευχάριστα..)τελειώσαμε σοφότεροι τα σεμινάρια ,πήραμε βασικές έννοιες Η/Υ και εγώ προσωπικά ευχαριστώ την Μαρία και τον Αντώνη για την καλή τους διάθεση να δουλέψου μαζί μας, καθώς επίσης τον σύλλογο για την ευκαιρία που μας έδωσε να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες με το άξιο τιμ  .. ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ,ΘΑΝΑΣΗ ΚΙΟΣΣΕ,ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΛΑ.
Υ/Γ.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ blogger ΠΑ.Σ.ΠΑ ΧΑΚΕΡΣ……..

2 σχόλια:

  1. Ωραία η αποτίμηση του σεμιναρίου Νίκο. Ως απουσιολόγος ήσουν πάντα αρωγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με αυτά που αναφέρης για τους υπεύθυνους και τους δασκάλους μας.για μένα ήταν κατώρθωμα.Δεν ήταν εύκολο λόγω της σκλύρηνσης.Ευχαριστω τον πρόεδρο πανω απ όλα και όλους τους συμμαθητές μου με κάνατε να νοιώσω παιδί.Ευχαριστώ ευχαριστω ευχαριστώ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή