Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού. Της Ελληνικής  Εταιρείας  Φυσικής  Ιατρικής και Αποκατάστασης ( ΕΕΦΙΑπ ).
 ( 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ).   (  Στιγμιότυπα του Συνεδρίου )
ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ISCOS Διεθνούς Εταιρίας Νωτιαίου Μυελού
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΥΓΕΙΑ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ 13 – 15 Δεκεμβρίου 2019
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεδριακό Κέντρο “ Ιωάννης Βελλίδης “ ΑΙΘΟΥΣΑ Thessaloniki, ΔΕΘ HELEXPO
ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ESPRAM ASIA
ME THN ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας      Θράκης  .   { ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης }


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (13-15 Δεκεμβρίου), στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με Διεθνή Συμμετοχή, του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού 2019, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (μέλους της Διεθνούς Εταιρείας Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού – ISCos) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης.
Στο Συνέδριο, που αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή αναφορικά με την Δια Βίου Υγεία μετά την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού, περίπου 250 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περί τις 100 περίπου εργασίες (διαλέξεις, εισηγήσεις ανακοινώσεις), εστιάζοντας στους επιστημονικά ορθούς τρόπους για την αντιμετώπιση επιπλοκών και δευτεροπαθών καταστάσεων που εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες παραπληγίας η τετραπληγίας.
Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, Φυσίατροι, Επαγγελματίες Υγείας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, φοιτητές, καθώς επίσης και εκλεκτοί προσκεκλημένοι που έχουν υποστεί Κάκωση, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου, πραγματοποιώντας πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με την καθημερινότητα και τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που βιώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους.
Κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου βρέθηκαν μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης), όπου ενημερώθηκαν για την σημασία και τους κινδύνους που κρύβονται κατά τη διάρκεια της πτώσης ενός ατόμου στο νερό, είτε σε πισίνες είτε στην θάλασσα, όπου κύριοι ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν και οι κκ Γιώργος Αυγουστίδης Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Πέτρος Βαρσαμής Γενικός Γραμματέας.
Εκείνο όμως που τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ήταν η βιωματική δράση – μάθηση που βίωσαν οι μικροί μαθητές, μετά το πέρας της συζήτησης, στην προσομοίωση πεζοδρομίου με εμπόδια που είχε δημιουργηθεί στο χώρου της Αίθουσας του Συνεδρίου από τον Σύλλογό μας.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων που προσομοιώνει με απόλυτη ταύτιση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες, χρησιμεύοντας ως οδηγός αναβάθμισης της κατανόησης και της προσέγγισης που πρέπει να έχουν οι νέοι άνθρωποι πάνω στα θέματα αυτά, μέσα από μια πιο φρέσκια και διερευνητική ματιά, συνδέοντας μέσω της δράσης αυτής την θεωρία με την πράξη…
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κηρύχθηκε με κάθε επισημότητα και με την παρουσία εκπροσώπων της επιστημονικής - ιατρικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης της στρατιωτικής ηγεσίας η έναρξη του Συνεδρίου, ενώπιον δεκάδων συνέδρων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό
Την υποδοχή των επισήμων εκπροσώπων και όλων των Συνέδρων έκανε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής η κα. Ραπίδη Χριστίνα – Αναστασία από κοινού με τον κ. Γιώργο Αυγουστίδη, ενώ την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Πρόεδρος της ΕΕΦΙΑΠ κα. Κωνσταντίνα Πετροπούλου.
Απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση
Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η συμβολή του Συνεδρίου αυτού στην ποιοτική αναβάθμιση της γνώσης γύρω από τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σημαντική, διευρύνοντας το φάσμα της μάθησης και της εξειδίκευσης.
Κύριος στόχος του Συνεδρίου, δεν ήταν άλλος από την ανάδειξη της κρίσιμης θέσης της Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού, εξετάζοντας μια πλειάδα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων τις αιτίες, τα συμπτώματα αλλά και τις θεραπείες που υπάρχουν μέσα από την σωστή αποκατάσταση, εφαρμόζοντας τις «πολιτικές» και κυρίως τις πρακτικές που πρέπει να σχεδιαστούν για το μέλλον…
Ο σκοπός του Πανελλήνιου Συνεδρίου πέτυχε απόλυτα, αφού καθιερώνεται πλέον για την Ελλάδα με τον πιο επίσημο τρόπο ως ένα επιστημονικό βήμα κατάθεσης προτάσεων, καλών πρακτικών, ερευνών, διαδικασιών, προτύπων και απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την κάκωση νωτιαίου μυελού.
Φορείς έσπευσαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο το σημαντικό αυτό επιστημονικό γεγονός.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολύ σημαντικών εταιρειών, όπως είναι:
• ALLERGAN HELLAS S.A.
• ARITI A.E.
• BWIN
• COLOPLAST – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε.
• DORMED HELLAS A.E.
• ORTHOSTATICAL
• ORTHOSTATISI
• REHAB CARE
• ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Α.Ε. Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης
• ΑΡΜΟΝΙΑ Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης
• ΑΡΩΓΗ – EUROMEDICA Κέντρο Αποκατάστασης - Αποθεραπείας
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης κ. Αυγουστίδης, στην τελετή λήξης του Συνεδρίου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους ανεξαιρέτως που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγμάτωση αυτής της τόσο σημαντική εκδήλωσης, τους χορηγούς για την οικονομική και όχι μόνο στήριξή τους, τον Ερυθρό Σταυρό, κ.α., καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τζήκα Αναστάσιο για την παραχώρηση του χώρου.
Ο ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας Θράκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον καθένα ξεχωριστά, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το καρποφόρο Συνέδριο που έχει γίνει πλέον θεσμός. Δεν σταματάμε όμως εδώ… συνεχίζουμε και ανεβάζουμε τον πήχη για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα…
Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και το καινούργιος Έτος να είναι ένα Έτος καλύτερο για τα άτομα με Αναπηρίες στην Χώρα μας!!

1o VIDEO


                                                                         2o VIDEO


                                                                            3o VIDEO


  5o VIDEO
                                                                       
                                                                         6o VIDEO

                                                                       7o VIDEO

8o VIDEO


9o VIDEO



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου