Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

΄΄ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ΄΄ΠΑ.Σ.ΠΑ. Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης.

Πάντοτε εκ των πρωτοπόρων ο πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης με μπροστάρη τον πρόεδρο  Γιώργο Αυγουστίδη σε όλα τα δρώμενα σε  σχέση με την βαριά κινητική  αναπηρία παραπληγία – τετραπληγία.

Με χαρά μπορούμε να σας προβάλουμε σε βίντεο το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Τμήματος  Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ( Ε.Ε.Φ.ΙΑ.π ) ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού.

Το διήμερο 24 – 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2οΠανελλήνιο Συνέδριο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού με θέμα ΄΄ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ΄΄ όπου συνδιοργανωτής ήταν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών παράρτημα Μακεδονίας Θράκης. Πλήθος επιστημόνων όχι μόνο από το χώρο της Φυσικής Ιατρικής αλλά και συναφών ειδικοτήτων έδωσαν το παρόν με αξιολογότατες και επιστημονικά τεκμηριωμένες παρουσιάσεις που αφορούσαν τις βλάβες του Νωτιαίου Μυελού.

Νέα δεδομένα στην διαδικασία της αποκατάστασης και της επανένταξης ακούστηκαν,  ενδιαφέρουσες συζητήσεις έλαβαν χώρα μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, γνωριμία του επιστημονικού κόσμου έγινε με το χώρο της κινητική αναπηρίας.
Με την πολύτιμη συμβολή των Ελλήνων μα και των ξένων προσκεκλημένων έγινε μια γενικότερη προσέγγιση τόσο στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν σε συνθήκες παραπληγίας - τετραπληγίας λόγω βλάβης Νωτιαίου Μυελού όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια και  οι οικογένειες τους στην προσπάθεια επανένταξης και επιστροφής στην καθημερινότητα.
Πολλά έχουν γίνει μα ακόμη περισσότερα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε όλοι να αποκτήσουν την ποιότητα ζωής που αρμόζει σε μια σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα
Θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Εταιρία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και συγκεκριμένα στο
 τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης βλαβών Νωτιαίου Μυελού για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο σύλλογο μας και τον επέλεξε ως συνδιοργανωτή

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ) και ο Πρόεδρος της κ. Νικόλαος Ρούσσος και το Τμήμα Μελέτης & Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ και η Πρόεδρος κα. Χριστίνα- Αναστασία Ραπίδη, απένειμαν στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης κ. Αυγουστίδη Γεώργιο τιμητική διάκριση για την εξαιρετική του συνεισφορά στην διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Τμήματος που έλαβε χώρα 24-25 Νοεμβρίου 2017, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της τελετής λήξης του συνεδρίου που ήταν μία ευγενική χορηγία του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης ΄΄η Αναγέννηση΄΄ που είναι πάντα υποστηρικτής και αρωγός των δράσεων του συλλόγου. 
1ο VIDEO 
    
2  VIDEO 


3  VIDEO 

 

4 VIDEO 


5  VIDEO 6   VIDEO 

7  VIDEO 


8  VIDEO 
9   VIDEO 


10  VIDEO 


11  VIDEO 


12  VIDEO 


13  VIDEO 


14   VIDEO 


15  VIDEO 


16  VIDEO 


17  VIDEO 


18   VIDEO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου